Dansstudio | Elzenstraat 2, 5213 AZ 's-Hertogenbosch 06-41904252 administratie@balletstudiogeraldine.nl
Dansstudio | Elzenstraat 2, 5213 AZ 's-Hertogenbosch 06-41904252 administratie@balletstudiogeraldine.nl

Uitdagende en inspirerende balletlessen in 's-Hertogenbosch voor volwassenen en jeugd vanaf 6 jaar. De balletlessen worden in verschillende niveaus gegeven, van beginners tot gevorderden!
Dans & Balletstudio Geraldine heeft gespecialiseerde docenten klassiek ballet (ook spitzen techniek). De lessen worden gegeven volgens de Cecchetti-methode en de Vaganova stijl.

Ballet een basis voor het leven!

Ballet bestaat uit veel verschillende mooie bewegingen waarbij je rustige en snelle passen leert. De ballettechniek vraagt kracht en precisie. Door regelmatige en goede training krijg je nog meer plezier in de balletles. Door het aanleren van een goede ballettechniek boek je vooruitgang bij alle andere dansstijlen. Klassiek ballet vereist doorzettingsvermogen. Jonge kinderen starten binnen onze dansschool al vanaf 6 jaar met de balletlessen, die wij op een toegankelijke en opbouwende manier aanbieden. Klassiek ballet biedt kinderen en volwassenen een stevige basis en vergroot de kennis van je eigen lijf. Je wordt er lenig en sterk van, daarnaast draagt het bij aan een goede balans en coördinatie. Rond het 12e jaar kunnen leerlingen die voldoende sterk zijn qua techniek en basiskennis starten met het dansen op spitzen.

In onze Klassiek balletlessen werk je aan:

 • goede danstechnische basis
 • grond- en barre- en choreografie oefeningen
 • passencombinaties
 • improvisatieopdrachten
 • creativiteit en veel dansplezier
 • lenigheid
 • opbouw van spierkracht, conditie en uithoudingsvermogen

Binnen onze dansschool volgen veel leerlingen naast de balletles nog Moderne dans, Dance explosion, HipHop of de demogroep! Een ijzersterke combi en super leuk om te doen.

Zorgvuldige opbouw

De lessen zijn zorgvuldig opgebouwd en aangepast aan de motorische vaardigheden en de individuele ontwikkeling van de leerling. Naarmate de leerlingen ouder worden krijgt de ballettechniek een steeds belangrijkere plaats in de les. 

Mogelijkheden

Enthousiaste kinderen vanaf 7 jaar, kunnen twee keer per week dansles volgen. Rond het 12e jaar kunnen leerlingen die voldoende sterk zijn qua techniek en basiskennis starten met het dansen op spitzen.

Binnen onze dansschool volgen veel leerlingen naast de balletles nog Moderne dans, Dance explosion, HipHop of de demogroep! Een ijzersterke combi en super leuk om te doen.

Voor de 2e les in de week ontvang je 30% korting!

 

Zin om Klassiek ballet te gaan doen, voor het eerst of verdergaan waar je gebleven was?

Wij hebben lessen voor volwassenen op diverse niveaus, deze klassieke balletlessen worden afgestemd op het niveau van de deelnemers. Zowel de Vaganova-stijl als de Cecchetti-stijl komen aan bod. Beide kennen een duidelijke een goede opbouw van de les. Daardoor is het gemakkelijk om ook op latere leeftijd met klassiek ballet te beginnen.

Onze gespecialiseerde docenten geven opbouwende individuele correcties en zijn ervaren en goed onderlegd in de klassieke ballet-techniek.

Voor de 2e les in de week ontvang je 30% korting!

Balletles op Spitzen is er voor leerlingen die voldoende sterk en ervaren zijn om te dansen op spitzen. De les is gebaseerd op de Vaganova stijl of de Cecchetti-methode. Dit is afhankelijk van de docent die de les geeft. Onze gespecialiseerde docenten klassiek ballet zijn ervaren en excellente dansdocenten!

Spitzen (dansen op de pointes) lessen kun je volgen bij een goede klassieke techniek en wanneer de fysieke mogelijkheden aanwezig zijn. Hier kijken we dan ook zorgvuldig naar. Bij twijfel adviseren we een onderzoek bij de fysiotherapeut van het Sport medisch centrum (gekoppeld aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis). Een spitzenonderzoek wordt door de meeste verzekeraars vergoed, check je eigen polisvoorwaarden eerst. Binnen onze school starten de meeste leerlingen met spitzen wanneer zij naar de middelbare school gaan.

Vereisten voor het dansen op spitzen zijn o.a.: 

 • rechte rug
 • hoge wreef
 • voldoende kracht in de benen en de rug 
 • kennis van correcte klassieke basishouding en techniek.

Voor de 2e les in de week ontvang je 30% korting!

Dans & Balletstudio Geraldine

Image

Dansstudio:

Volg ons op social media

facebook instagram youtube