Dansstudio | Elzenstraat 2, 5213 AZ 's-Hertogenbosch 06-41904252 administratie@balletstudiogeraldine.nl
Dansstudio | Elzenstraat 2, 5213 AZ 's-Hertogenbosch 06-41904252 administratie@balletstudiogeraldine.nl

Dans & Balletstudio Geraldine heeft een prachtige locatie in ‘s-Hertogenbosch. Wekelijks volgen vele amateurdansers de danslessen. Het dansaanbod bestaat uit klassiek ballet, jazz, modern, hip hop, dance explosion, pilates/yoga, dance explosion, peuter- en kleuterballet, boys inc. en demogroepen. 

HIER STAAN WIJ VOOR :

 • Fijne sfeer
 • Professionaliteit
 • Aandacht voor iedere leerling
 • Snel en persoonlijk contact via de telefoon of app
 • Vast docententeam
 • Gevarieerde lessen
 • Uitgebreide niveaugroepen in iedere dansstijl
 • Huiselijke sfeer in artistieke omgeving

Dansplezier, danstechniek en danseducatie gaan hand in hand

Vorderingen maken geeft voldoening. Als je het leuk vindt om nieuwe danspassen en danscombinaties te leren ben je bij ons aan het goede adres. Net als bij andere sporten moet je je bij dans vaardigheden eigen maken. Dit vergt herhaling, inzet en geduld. Door onze enthousiaste en afwisselende manier van lesgeven, de diversiteit aan dansstijlen en verschillende type docenten is er voor iedereen een goede leskeuze mogelijk. Leerlingen die een keer per week  dansles volgen, krijgen bij ons net zoveel aandacht als de talenten die 5 keer per week komen dansen. Wij bieden een aanbod voor de enthousiaste amateurdanser tot en met de semi-professionele danser. 

Fijne sfeer

Een plezierige, vertrouwde sfeer vinden wij belangrijk. Daardoor kom je graag naar de les. De groepen zijn hecht en er is weinig verloop. Doordat veel leerlingen vele jaren op onze school blijven, en in sommige gevallen meerdere lesvormen per week volgen, wordt het niveau elk jaar beter. Mede door het fijne docententeam draagt dit bij aan de goede sfeer, continuïteit van de lessen en is er voor elke leerling een passende dansstijl en een docent die aansluit bij de behoeftes en verwachtingen. 

Professioneel

Ballet en dans doceren is een vrij beroep. Als professionele dans- en balletstudio onderscheiden wij ons door actief te werken aan de hoogste kwaliteit danslessen in ons vakgebied dans. 

Dans & Balletstudio Geraldine is:

 • nationaal en internationaal gekwalificeerd, geregistreerd en erkend als professionele Dans & Balletstudio.
 • is 1 van de 5 scholen in Nederland die volledig bevoegd les geven in de Cecchetti-balletmethode.
 • geregistreerd en aangesloten bij de volgende vakorganisaties:
  • The Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD), grote befaamde internationale dansvakorganisatie
  • The Dutch Cecchetti Group

Goede docenten

Wij werken met enthousiaste en gemotiveerde dansdocenten die een professionele dansvakopleiding hebben gevolgd en met stagiaires, zodat jonge docenten de kans krijgen om met goede begeleiding een geweldige docent te worden. Voor didactiek, blessure preventie, EHBO en dansmethodiek volgen wij voortdurend bijscholings- en nascholingstrajecten. Wij geven graag les volgens de nieuwste danstrends en dansmethodes.

Onze Dans & balletstudio is bovendien erkend en geregistreerd als opleidingsinsituut bij een van de grootste internationale dansvakorganisaties, namelijk istd.org. Onze dansdocenten begeleiden stagiaires van de Fontys dansacademie (Tilburg), Artez (Arnhem), Codarts (Rotterdam) en VHD (Den Bosch) bij het verwezenlijken van hun droom tot dansdocent. Op deze manier houden wij verbinding met de eisen van de huidige dansacademies en dragen wij bij aan het professionaliseren van het vak dans. 

Demogroepen

Daarnaast kunnen leerlingen vanaf  7 jaar deelnemen aan de demogroepen. Leerlingen die graag optreden voor publiek kunnen zich heerlijk uitleven en blijven voldoende uitgedaagd!

Danstalent en -ambities verwezenlijken

Wij verwijzen talent naar de "Vooropleiding Dans"

Op onze dansschool geven we les aan enthousiaste amateurdansers die gemiddeld 1 tot 3 keer in de week dansen. Sommige van onze leerlingen blijken over meer (fysiek) talent en ambitie te beschikken, deze leerlingen maken wij attent op audities voor de vooropleiding hedendaagse dans.

Deze jong talent vooropleiding is sinds 2014 gestart in 's-Hertogenbosch en biedt de mogelijkheid om in de regio dichtbij huis vanaf 8 jaar tot en met 18 jaar lessen te volgen. Talent is bijzonder en wanneer je talentvolle leerlingen met elkaar lessen laat volgen gaat het niveau snel omhoog en worden ze meer uitgedaagd dan tussen reguliere dansleerlingen lessen te volgen. Dus... houd je van een uitdaging en wil je je graag verder ontwikkelen in dans dan is de VHD wellicht iets voor jou!
Jaarlijks zijn er amateurleerlingen van Dans & Balletstudio Geraldine die de overstap maken naar de VHD. De VHD kan in combinatie met het basisonderwijs of de middelbare school ‘het Rodenborch College' gevolgd worden. Maar de VHD kan ook als traject enkel in de middagen gevolgd worden als je niet op het Rodenborch College zit en voldoet aan de selectie criteria en de audities met positief gevolg aflegt. Hierdoor kun je deels onder schooltijd minimaal 9 tot maximaal 15 uur per week dans en musical les volgen in combinatie met VMBO-T, HAVO of VWO. Ben je enthousiast geworden, neem contact op met de coördinator van de VHD.

Meer informatie vind je op de website www.hedendaagsedans.nl.

Onze organisatie streeft naar kwalitatief hoogopgeleide docenten en lessen. Wij geloven in kwaliteit en minder in groot groter grootst. Wij zijn geen sportschool maar een dansschool en bieden onze leerlingen aandacht en goed opgebouwde lessen door professionele docenten die met hart en ziel lesgeven. Wij zijn trots op onze organisatie omdat:

 • wij een officieel bevoegde Cecchetti school zijn  (als 1 van de 5 scholen in Nederland) 
 • wij internationaal geregistreerd staan bij de Imperial Society of Teachers of Dancing
 • wij een opleidingsinstituut zijn voor docenten in opleiding en erkend zijn door Calibris
 • wij stagiaires van de dansvakopleidingen Fontys of Codarts werkervaringsplekken bieden 

Geschiedenis

In 2006 heeft Geraldine van de Griend, Dans & Balletstudio Geraldine opgericht. Hier kan ze al haar ervaring en liefde voor dans en ballet in kwijt. Inmiddels heeft de Dans & Balletstudio naam gemaakt in de regio. De afgelopen jaren zette ze met de leerlingen en docenten al diverse succesvolle dansproducties op de planken:

 • 2007 De Vier jaargetijden (Cultureel centrum de Kentering) 
 • 2009 Assepoester (Theater de Speeldoos)
 • 2011 Magie van de Mummie (Theater De Lievekamp)
 • 2013 Bosch Danst (Theater aan de Parade)
 • 2014 Dancing Sports (Theater de Speeldoos)
 • 2015 Het Palet van Jeroen Bosch (Theater aan de Parade)
 • 2016 Schetsboek van Jeroen (Theater aan de Parade)
 • 2018 Circus aan de Parade (Theater aan de Parade)
 • 2019: Duikonder Bevrijding (lokatievoorstelling op school)
 • 2022: Bobbie en de Bosschebollenfabriek (lokatievoorstelling in fabriek) 
 • 2023: 1001 Nacht (Theater De Speeldoos)

In 2011 wonnen de kleuterballet dansers en de gevorderde moderne dansers de "Uitblinkers prijs" met hun dans Bedoeienen en Sterren uit de voorstelling Magie van de Mummie. Hiermee veroverden ze een plekje in het voorprogramma van de internationale danssensatie Blaze in Theaters Tilburg!!

Tijdens de objectieve en onafhankelijke balletexamens in 2012, behaalden maar liefst 20 leerlingen een 10 (maximale score) op hun balletrapport voor kennis van de syllabus en theorie. Een ongekend hoge score bij een ongekend groot aantal leerlingen!

In 2013 is Bosch Danst een verhaal aan de hand van het boek 'De andere werkelijkheid' van Paul van Loon in het Theater aan de Parade gedanst.

In 2014 en 2015 is er naast een dansvoorstelling in Theater de Speeldoos en het Theater aan de Parade ook deelgenomen aan de Bosch Parade, waarbij dansers op een vlot een choreografie met kunstwerken geinspireerd op Bosch lieten zien. In 2015 heeft de gevorderde moderne dansgroep de derde prijs behaald tijdens een landelijke danscompetitie met een eigentijdse moderne choreografie.

In het schooljaar 2014 is Geraldine van de Griend als coördinator van de Vooropleiding Hedendaagse Dans gestart met een talentontwikkelingsproject voor jonge dansers in de regio Brabant. Een opleiding waar jonge talenten vanaf groep 5 (basisschool) kunnen starten en aansluitend de middelbare school op het Rodenborch in Rosmalen 9 tot 15 uur dansles per week kunnen volgen!  

Talent uit de regio heeft hierdoor een springplank dichtbij huis aangereikt gekregen, voor verdere professionalisering van het dansvak in de regio. Meer informatie over het talentontwikkelingsproject: www.hedendaagsedans.nl 

Dans & Balletstudio Geraldine

Image

Dansstudio:

Volg ons op social media

facebook instagram youtube